Badplaats Callantsoog

Het gezellige dorp Callantsoog ligt aan de Noord-Hollandse kust. Door de ideale ligging net achter de duinen is het strand zeer toegankelijk. Alle vakantiewoningen die wij verhuren zijn te vinden in Callantsoog en omstreken en liggen vlakbij zee.

Bekijk hier direct ons aanbod in vakantiehuizen

Callantsoog biedt als dorp alles voor een geslaagde vakantie. Aan het Dorpsplein in het centrum zijn tal van winkels te vinden. Goede restaurantjes, cafés, kledingwinkels en tal van andere speciaalzaken, die bijna allemaal het gehele jaar door geopend zijn en in het hoogseizoen elke dag. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de Albert Heijn die 365 dagen per jaar geopend is.

Naast de restaurantjes in het centrum zijn er een aantal strandtenten op het strand waar u kunt genieten van een hapje of een drankje.

De omgeving van Callantsoog

De omgeving van Callantsoog biedt u een gevarieerd landschap met de zee, het strand en de duinen, maar ook de schitterende bloemenvelden in de polder. Een vakantie in Callantsoog biedt vele mogelijkheden. Van de liefhebbers van een zonovergoten strandvakantie tot de actievere vakantieganger. Met een verscheidenheid aan wandelmogelijkheden, fietspaden en routes is Callantsoog een ideale uitvalsbasis om het Noord-Hollandse landschap te bewonderen.

Ten zuiden van het dorp is het internationaal erkende natuurgebied ‘het Zwanenwater’ te vinden. Het gebied wordt beschouwd als een van de mooiste in Nederland en is voor toeristen het gehele jaar door geopend. Het is een schitterend duin- en natuurgebied dat sinds 1973 door Natuurmonumenten beschermd wordt. Hier wachten duinvalleien, gevarieerde flora en fauna op u als bezoeker. Tevens worden hier regelmatig activiteiten en natuurexcursies georganiseerd.

Activiteiten in Callantsoog

Callantsoog wordt een steeds populairdere plek om te kitesurfen en te windsurfen, er zijn verschillende surfscholen in de omgeving, of wat te denken van blowkarten of flyboarden.

Naast de actieve activiteiten bent u vanuit Callantsoog ook zo in de steden Schagen, Den Helder en Alkmaar, ideaal voor een dagje shoppen en cultuur. Altijd nog de kaasmarkt in Alkmaar willen bezoeken, de West-Friese markt in Schagen met een schitterende folklore optocht in kledendracht of het marine museum in Den Helder? Dan biedt Callantsoog de ideale uitvalsbasis. Ook worden er in het dorp tijdens feestdagen en in het hoogseizoen evenementen gehouden, van rommelmarkten tot feestweek.

In het laagseizoen naar Callantsoog

Het laagseizoen in Callantsoog biedt niet alleen meer rust, maar ook lagere prijzen, waardoor het mogelijk is om ook in deze periode te genieten van een aangename vakantie in eigen land. In het voorjaar kunt u de omliggende bollenvelden bezoeken die dan in bloei staan. In het dorp kunt u fietsen huren en langs de bollenvelden fietsen. In de herfst en de winter, is het heerlijk uitwaaien op het strand, de duinen en het bos.

Vakantieplekken in Callantsoog

In Callantsoog vindt u veel mooi vakantieplekken. Callantsoogvakantiehuisjes verhuurt huizen op o.a.: de Seinpost, aan de op `t Landtweg, de Lepelaarsweg, Zeeweg, de Blenck, Previnaireweg, de Buitenplaats, het Oktaaf / Octaaf, Stuijvezandeweg, Duinroosweg, Denneweg, Maarten Mooystraat en de Abbestederweg.

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 132 vakantiehuizen!